Want your
own Fotopage?






 
WELCOME TO MIZANIES FP
Muhammad Danial Danish Hasmizar
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 14-May-2009 10:00 Email | Share | Bookmark
Kuching, Sarawak (14-19/5/09)

kat Airport Penang
Boleh nampak Penang Bridge
kat hotel Somerset Gateway, Kuching
sarapan- makan satay
kat kucing besar
dalam sampan penambang
depan kedai kek Dayang Salhah
kat barok village - best mkn kat sini
ruangtamu somerset apartment
gunung santubung
kat Damai Beach Resort
 
rumah melanau
dasyat.......
best........
naik danial naik.......
muzium kucing
pasar satok
makan kat rumah kawan bad
kat serikin
kat dlm rumah budaya
danial duk buat pasu
udang besar...
tempat jual terubuk masin
kat waterfront
kucing lagi...
kak lapis - boleh rasa lagi..
mak ngan eein makan satay
avanza yg kami sewa
pintu depan arif hotel
 
beratur...
cak....
 
mee kolok
udang besar... bakar best...
belilah ikan terubuk....
udang paling besar
bangunan DUN yang baru
barang danial beli
makan kat somerset
Nasi Ayam Penyek
sapa ni.....
bye..bye .. kuching
tak sabar nak balik penang..
Terjumpa org kampung..
udang yang beli dari sarawak
 
Khamis 14/5/09 - Kami bertolak dari penang flight pukul 5.45pm,
mlm kami makan nasi ayam penyet, bes ooooo.... (salah satu makanan yang terkenal di sarawak)

Jumaat - Kami sewa avanza (Cikgu Lah) ronda2 bandar kuching, murah je sewanya cuma RM130.00.
petang jumpa fazir (yang uruskan tour guide) pergi ronda2 kawasan kuching utara yang kebanyakan orang melayu. Pastu Balik Ke Somerset Apartment, Somerset Hotel pun ada juga tapi kami lebih selesa Ambil Apartment cz ada 2 bilik, siap dengan washing mashine lagi. Harga pun ada gov. rate.

Sabtu - Melawat rumah budaya dibawa oleh matahari tour, bes kalau pergi sarawak x p ke tempat ni,
petang kami dibawa ke Satok Market salah satu tempat shoping yang terkenal di bandar kuching.
Ahad - Pergi Sarekin (sempadan Indonesia) juga dibawa oleh matahari tour, kat sana banyak barang2 kraftangan, petang ke kilang pasu. bleh ar beli pasu, cantik2 belaka.
malam - makan di taman kereta (seafood) udang besar2

Isnin - check -out. sementara nak ke airport kami Jalan2 di Muzium kuching, then, petang terus ke airport. dunia ni kecik kan... masa kat airport terjumpa plak org kampung.
hehehe. lagi rancak le sembang..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net